INSOFT Development & Consulting câștigă Premiul Diskobolos pentru Educație

INSOFT Development & Consulting a fost desemnată compania câștigătoare la secțiunea Educație din cadrul competiției internaționale IT&C -Diskobolos, ediția 2012. Dintre cele peste 100 de înscrieri primite pentru toate cele nouă categorii ale competiției, juriul de specialiști Diskobolos a acordat marele premiu lecțiilor de șah learnIN.

Cu o tradiție de 18 ani în desemnarea și recunoașterea celor mai bune practici din domeniul IT&C, competiția internațională Diskobolos și-a desemnat câștigătorii ediției din acest an.

În urma analizei riguroase a celor peste 100 de aplicații înscrise, juriul format din specialiști reprezentând Uniunea Asociațiilor TIC Serbia (JISA), Consiliul European al Asociațiilor Profesionale de Informatică (CEPIS), Camera Europeană de Comerț (EEIG) și reprezentanți individuali ai domeniului IT&C, a selectat selectat INSOFT Development & Consulting ca fiind câștigătorul secțiunii Educație.

Premiul a fost acordat pentru proiectul „Lecțiile de șah learnIN –SMART eLearning solution” care se adresează elevilor ciclului gimnazial de studiu și propune o abordare inovativă în învățare. Plecând de la evaluarea reală a nevoilor de învățare și a nivelului cursanților, lecțiile de șah learnIN stimulează dezvoltarea personală, prin dobândirea de noi abilități și aptitudini practice în paralel cu asimilarea cunoștințelor specifice jocului de șah. Cele patru principii care se află la baza lecțiilor sunt explorarea, descoperirea, rezolvarea de probleme și colaborarea. Datorită acestora, lecțiile de șah learnIN sunt adaptabile cu ușurință stilurilor diferite de învățare.

Prin intermediul proiectului „Lecțiile de șah learnIN –SMART eLearning solution” și prin promovarea principiului de a învăța prin practică, elevii au posibilitatea de a dobândi competențe specifice precum întrebuințarea tablei de șah, cunoașterea regulilor jocului de șah, folosirea tehnicilor corecte de calcul a opțiunilor, cât și competențe generale prin dezvoltarea abilităților ce aparțin de sfera socială și aplicarea cunoștințelor asimilate în viața de zi cu zi.

„Suntem onorați de recunoașterea pe care juriul Diskobolos ne-a acordat-o anul acesta pentru lecțiile de șah learnIN. Acest premiu este una dintre cele mai importante certificări și confirmări a nivelului înalt de calitate pe care conținutul educațional learnIN îl oferă utilizatorilor săi, iar acest lucru reprezintă o mare satisfacție pentru întreaga echipă de profesioniști care lucrează la dezvoltarea lor” a declarat Cristian Aciubotăriței -Director General al INSOFT Development & Consulting.

Soluția premiată de eLearning –lecțiile de șah learnIN- este centrată pe utilizator și nevoile acestuia, susținând învățarea activă prin implicarea acestuia în procesul de acumulare a cunoștințelor. Datorită structurii extrem de flexibile a learnIN, cursanții au posibilitatea de a învăța în propriul ritm cu performanțe și rezultate foarte bune fapt dovedit și în cadrul celor două proiecte pilot derulate până în prezent.

Despre Diskobolos

Diskobolos Awards este una dintre cele mai renumite competiții internaționale adresate domeniului IT și comunicațiilor. Cu o tradiție de 18 ani în desemnarea și recunoașterea practicilor de succes în IT&C, distincțiile Diskobolos înregistrează aplicații de participare din: SUA, India, Sri Lanka, Kenya, Marea Britanie, Belgia, Italia, Spania, România, Bulgaria și toate țările din fostul spațiu ex-iugoslav, numărul acestora fiind în creștere de la an la an.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați: http://www.jisa.rs/