INSOFT Development & Consulting a derulat programul pilot „Șahul în școală”, bazat pe utilizarea lecțiilor interactive learnIN

În perioada 23 aprilie - 13 iunie, 2012, INSOFT Development & Consulting a derulat programul pilot de inițiere în șah cu ajutorul lecțiilor interactive learnIN, în Școala cu clasele I-VIII nr. 22 „Mexic” din București.

Cu această ocazie, cei 24 de elevi selectați din clasele a III-a și a IV-a au avut oportunitatea să descopere tainele șahului chiar de la maestra internațională Luiza Marin și marele maestru Mihail Marin, care i-au îndrumat pe întreaga durată a cursului și le-au dezvăluit strategia și tactica de joc.

Pe parcursul celor două luni de cursuri, șahiștii juniori au învățat pas cu pas atât felul în care se mută piesele de șah, cât și principalele idei de joc care îi pot ajuta să devină din simplii jucători, câștigători.

Micuții au dovedit rapiditate în asimilarea informațiilor care, datorită structurii lecțiilor multimedia learnIN, au fost prezentate prin intermediul unei suite de aplicații interactive –tutoriale, situații problemă, teste, animații 2D și 3D precum și secvențe audio, adaptate nivelului lor de înțelegere și învățare.

Copiii au fost foarte receptivi cu atât mai mult cu cât au avut parte de o experiență inedită. Lecțiile de șah au fost prezentate pe calculator, prin intermediul cursurilor learnIN, structura și interfața acestora facilitând înțelegerea și învățarea rapidă. Pe parcursul celor două luni de curs, micuții au avut progrese remarcabile și au dobândit un volum mare de cunoștințe într-un timp relativ scurt” a declarat Luiza Marin- maestră internațională de șah.

Programul pilot s-a încheiat cu un concurs organizat între micuți și care a fost arbitrat de cei doi maeștri internaționali. Astfel, pe parcursul a cinci runde de joc desfășurate în sistem elvețian, elevii au pus în aplicare cele mai bune tactici astfel încât să își dovedească adversarii.

„Programul pilot <<Șahul în școală>> a fost un succes și ne bucurăm că, împreună cu INSOFT, am avut ocazia să le oferim elevilor noștri oportunitatea de a învăța șah prin intermediul unei metode inovative și atrăgătoare cum sunt lecțiile de șah learnIN. Ne dorim ca pe viitor să putem oferi această facilitate cât mai multor copii care urmează cursurile școlii noastre” a declarat Petru I. Fleșner –Directorul Școlii cu clasele I-VIII nr. 22 „Mexic”.

 

Despre learnIN

Suita de soluţii learnIN include aplicaţii integrate de eLearning dezvoltate de specialişti cu o mare experienţă în domeniu. learnIN cuprinde atât o platformă modernă de eLearning (LCMS –Learning and Content Management System) cât şi conţinut educaţional digital (eContent) realizat la cele mai înalte standarde de calitate.

Soluția learnIN se adresează atât sectorului privat cât şi celui public oferind funcționalități specifice pe baza obiectivelor și rezultatelor așteptate de fiecare client.

Mai multe informații sunt disponibile la: www.learnin.ro.