INSOFT Development & Consulting dezvoltă soluții software de succes la nivel național și internațional

Anul 2012 a însemnat pentru INSOFT Development & Consulting mai mult decât un pas înainte în implementarea și consolidarea planului de dezvoltare. Astfel, compania a înregistrat triplarea cifrei de afaceri (16,2 milioane euro) și a reușit menținerea tendinței de creștere care o caracterizează încă de la intrarea pe piața de profil.

Compania INSOFT Development & Consulting este prezentă pe piața de IT&C din România încă din anul 2008 și, într-un interval de timp relativ scurt, a reușit să devină unul dintre principalii furnizori de soluții educaționale adresate unor profile foarte diverse de utilizatori. Pentru companie, anul 2012 a însemnat tranziția către o poziție de integrator principal de sisteme complete și de comunicații atât pe piața internă cât și pe cea externă.

Evoluția companiei a fost notabilă de la un an la altul când, odată cu extinderea echipei de profesioniști care numără în prezent 150 de angajați și colaboratori, INSOFT a dezvoltat și implementat proiecte de mare anvergură la nivel național și internațional. Astfel, bilanțul anului 2012, s-a tradus prin triplarea cifrei de afaceri față de anul anterior până la 16,2 milioane de euro, 81% din aceasta fiind realizată prin asigurarea de servicii IT către clienții companiei, iar 19% prin vânzarea de produse software și hardware.

Pe parcursul anului 2012, gama de proiecte implementate a fost diversificată semnificativ prin natura soluțiilor ofertate și dezvoltate. Astfel, ponderea cea mai mare din portofoliu au ocupat-o proiectele care au avut la bază soluția completă de eLearning –learnIN (destinată atât adulților cât și elevilor sau studenților), acestea fiind urmate îndeaproape de cele care au presupus integrarea de soluții (Document Management System, GIS, Portal, Business Process Management System, modelare epidemio și infrastructură), dezvoltare de software personalizat, consultanță etc.

Un segment important al strategiei de dezvoltare INSOFT pe termen lung a fost creșterea sectorului de Cercetare & Dezvoltare (R&D) datorită căruia compania dezvoltă noi produse competitive la nivel internațional, demarând cu succes proiecte complexe: SAPIENT, INcreator, Medsis.

De asemenea, anul 2012 a însemnat lansarea pe piață a noi produse: EMS Blink (sistem complet de management educațional), INSOFT Enterprise Portal, INVALUE (soluție modernă de gestionare a competențelor necesare pentru încadrarea în standarde ocupaționale) și learnIN Chess Suite (pachet complet de lecții interactive de șah) care au fost deja testate și utilizate cu succes în cadrul proiectelor implementate atât la nivel național cât și la nivel internațional.

Rezultatele obținute în anul 2012 au fost o surpriză plăcută, dar care, în același timp s-a conturat odată cu finalul fiecărui trimestru. O contribuție importantă în obținerea acestora au avut-o proiectele de mare anvergură pe care compania le-a implementat iar acest lucru nu a fost posibil decât prin menținerea permanentă a standardelor calitative înalte și a profesionalismului echipei INSOFT. De asemenea, un rol foarte important l-au avut partenerii și clienții noștri, cărora am avut ocazia să le demonstrăm faptul că suntem o companie puternică de IT, competitivă la nivel european” a declarat Cristian Aciubotăriței, Director General INSOFT Development & Consulting.

Dintre direcțiile de dezvoltare ale anului 2013 putem menționa continuarea investiției în segmentul de R&D în vederea extinderii portofoliului de produse și a proiectelor dezvoltate; generarea de proiecte internaționale precum și adresarea pieței online prin produse dedicate; implementarea de proiecte finanțate prin fonduri europene.