INSOFT este membru fondator al UN Global Compact Network România

INSOFT este unul dintre cei 24 de membri fondatori ai biroului local din România al UN Global Compact susținând activ dezvoltarea sustenabilă și responsabilitatea socială corporativă.
 
În data de 15 mai a avut loc evenimentul de lansare al biroului local al UN Global Compact Network în România. În cadrul evenimentului au fost anunțate toate cele 24 de organizații fondatoare, care luptă pentru România Responsabilă.
 
Pentru INSOFT Development & Consulting aderarea la UN Global Compact implică angajamentul asumat pe termen lung, față de implementarea și promovarea unor principii universale care vizează drepturile omului, protecția muncii și a mediului înconjurător, sfera anti corupției și a comportamentului etic în mediul de afaceri.
 
United Nations Global Compact este cea mai importantă inițiativă internațională, bazată pe participarea voluntară a organizațiilor care împărtășesc aceleași convingeri etice și de responsabilitate socială corporativă. United Nations Global Compact include peste 6.000 de organizații participante din 135 de țări și 2.300 de participanți, persoane fizice. Prin aportul activ al fiecărui participant, organizația și-a propus să contribuie la promovarea unei economii globale incluzive și sustenabile.
 
Evenimentul de lansare al biroului local al UN Global Compact Network în România a avut loc în Aula Magna a Academiei Române din Bucureşti. Evenimentul a fost organizat de The CSR Agency, gazda biroului în România, United Nations Global Compact, în calitate de coordonator al programului, Ambasada Olandei la Bucureşti și Asociația Mai Mult Verde, în calitate de parteneri strategici.
 
„Pentru noi, faptul că suntem membri fondatori în cadrul United Global Compact România reprezintă o onoare și o prioritate. Vrem să oferim clienților și partenerilor noștri o garanție în plus a profesionalismului care ne caracterizează și care se reflectă în produsele și serviciile pe care le punem la dispoziția lor”, a declarat Alexandra Bălșeanu, COO INSOFT Development & Consulting.
 
INSOFT este una dintre cele mai importante companii IT din România, cu un ritm de extindere accelerat, având în desfăşurare proiecte şi iniţiative ce au la bază utilizarea eficientă a resurselor interne şi externe. Prin acest angajament, compania INSOFT își manifestă implicarea activă în dezvoltarea de noi proiecte de responsabilitate socială corporativă. În politica internă a companiei sunt incluse, cu titlu de prioritate, elemente cheie precum promovarea mecanismelor eficiente împotriva corupţiei, fraudei sau actelor neconforme cu normele morale. Prin aderarea la UN Global Compact, INSOFT își va concentra toate eforturile pentru integrarea în strategia de dezvoltare a companiei și în operațiunile curente, a unor activități responsabile bazate pe cele 10 principii cheie promovate de organizație. De asemenea INSOFT va face toate demersurile necesare pentru a contribui la atingerea obiectivelor de dezvoltare stabilite de organizația Națiunilor Unite -Millennium Development Goals.
 
 
Despre United Nations Global Compact
United Nations Global Compact este o inițiativă strategică dedicată organizațiilor care vor sa își alinieze acțiunile și strategia la cele zece principii universale, care vizează drepturile omului, protecția muncii și a mediului înconjurător și anti corupția. Astfel, companiile partenere devin motorul principal al globalizării, ajutând ca progresul tehnologic și economic să se producă în beneficiul societăților din toată lumea.