INSOFT face performanță în industria IT

Eficiența echipei, perseverența în a urmări fiecare oportunitate comercială și permanenta adaptare la cerințele pieței au fost elementele cheie care au contribuit la dezvoltarea companiei INSOFT Development & Consulting în anul 2014.
 
2014 a însemnat pentru INSOFT Development & Consulting, un an de consolidare dar și un pas înainte în implementarea de proiecte importante cu impact pentru mii de beneficiari finali, dezvoltarea de noi soluții, atragerea de fonduri europene, abordarea unor domenii noi și obținerea finanțării unuia dintre cei mai mari Poli IT de competitivitate din România - CREVIS.
 
Dezvoltarea și diversificarea activităților și piețelor adresate s-a reflectat în creșterea cifrei de afaceri INSOFT, această ajungând în 2014 până la 31.9 milioane euro, ceea ce a reprezentat un avans de 55% față de anul 2013.
 
În acest context compania a înregistrat si o creștere cu 33% a echipei de specialiști IT, preconizând o creștere similară pentru 2015.
 
Într-un context favorabil în care am derulat cu succes peste 60 de proiecte și am câștigat o serie de proiecte noi, rezultatele bune din 2014 au venit și ca o consecință a optimizării activității și a reorganizării operaționale a companiei. În anul 2015 vom continua extinderea echipei de specialiști, atragerea de fonduri europene precum și investițiile în proiecte R&D. Activitățile de cercetare și dezvoltare au un rol esențial în identificarea și generarea de noi soluții și reprezintă o prioritate pentru noi” declară Cristian Aciubotăriței, CEO INSOFT Development&Consulting.   
 
Conform celor mai recente studii publicate, piața de IT va rămâne și în anul 2015, una dintre cele mai competitive, atât la nivel internațional cât și la nivel național, cu un ritm de creștere aflat în continuare pe un trend ascendent. Pe baza previziunilor pentru domeniul IT, compania mizează şi în anul 2015 pe o evoluţie pozitivă a vânzărilor și estimează o cifră de afaceri de peste 45 de milioane de euro. În cifra de afaceri din 2015 o pondere importantă o vor avea veniturile rezultate din: integrarea de sisteme IT complete, aplicațiile educaționale, comercializarea produselor dezvoltate în proiecte de R&D ajunse la maturitate, proiectele informatice adresate pieței muncii și extinderea operațiunilor și a portofoliului de clienți la nivel regional.
 
2014 a însemnat pentru INSOFT demararea proiectului CREVIS, o investiție de 11 milioane euro în unul din principalele proiecte de Cercetare & Dezvoltare derulate în regiune. Acesta reprezintă o colecție ambițioasă de 7 proiecte, derulate de 13 parteneri publici si privați, ce au ca scop crearea primului centru de excelență din Europa pentru monitorizarea de la distanță, instruirea specialiștilor din domeniu, simularea și monitorizarea infrastructurilor critice. Investiția include construirea unui centru de simulare, training și conferințe dotat cu un cub complet de realitate virtuală cu imersie.
 
INSOFT este una dintre cele mai importante companii IT din România, cu un ritm de extindere accelerat, având în desfăşurare proiecte şi iniţiative ce au la bază utilizarea eficientă a resurselor interne şi externe. În prezent, INSOFT implementează proiecte în România, Slovacia și Republica Moldova urmând ca în 2015 să continue extinderea pe piețele internaționale din regiune.
 
INSOFT a primit numeroase recunoașteri internaționale, compania fiind apreciată pentru inovație, potențial de creștere și strategia de afaceri de succes. Printre premiile obținute recent putem menționa: Campioni Naționali la European Business Awards, Best in Biz Awards 2014 EMEA, Red Herring Top 100 Europa, European IT & Software Excellence Awards 2014  etc.