Polul CREVIS –soluții de ultimă generație pentru monitorizarea infrastructurilor critice

O nouă platformă inovativă de monitorizare pentru obiective izolate din infrastructurile critice din România va fi prezentată la Târgul Tehnic Internațional București.
 
În perioada 14-17 octombrie se desfășoară la Romexpo, cea de-a 41-a ediție a Târgului Tehnic Internațional București (TIB). Târgul este dedicat promovării tehnologiilor și echipamentelor industriale și va găzdui furnizori de produse și servicii care vor avea ocazia să prezinte cele mai recente realizări din domeniul tehnic.
 
În cadrul TIB va fi prezentat stadiul de realizare al prototipului rezultat din etapa de dezvoltare experimentală, din cadrul proiectului „Realizarea unei platforme inovative de monitorizare pentru obiective izolate din infrastructurile critice din România” ce face parte din Polul de competitivitate CREVIS.
 
Platforma inovativă adresează problema securității infrastructurilor critice de care depind stabilitatea, siguranța și securitatea sistemelor și proceselor care stau la baza strategiei de securitate a României.
 
Prototipul de platformă inovativă va permite cuantificarea modificărilor de structură apărute la anumite obiective izolate din infrastructurile critice, de-a lungul timpului. Astfel, prin datele pe care le va furniza în timp real, platforma va contribui la reducerea riscului de producere a unor accidente grave, cu impact ridicat asupra oamenilor și a mediului înconjurător, oferind posibilitatea intervenției rapide chiar și în cazul obiectivelor izolate, printr-un sistem de avertizare preliminară.
 
Platforma de monitorizare va prelua informații privind comportamentul în exploatare a unui obiectiv izolat din cadrul infrastructurii critice, informații colectate cu un sistem de monitorizare. Aceste informații sunt prelucrate în cadrul platformei pentru afișare online în interfețe de monitorizare atractive (user-friendly), și pot fi ulterior utilizate în simulări VR în cubul de realitate virtuală cu imersie.
 
Despre Polul de Competitivitate CREVIS

CREVIS are ca obiectiv creșterea productivității economice, în sectorul infrastructurilor critice și al serviciilor adiacente acestora, prin realizarea unui centru de cercetare-dezvoltare. În cadrul acestui centru vor fi folosite tehnici inovative de realitate virtuală și augmentată, împreună cu tehnici de monitorizare pentru asigurarea obiectivelor izolate din infrastructurile critice din România, a mentenanței acestora și a instruirii personalului destinat deservirii operaționale și intervenției asupra acestor obiective.
 
Mai multe informații sunt disponibile la: 
www.crevis.ro,
https://plus.google.com/+CrevisRo/posts,
https://www.facebook.com/pages/Pol-Crevis/467771630054343?ref=hl.