Trei nominalizări în finala “European IT & Software Excellence Awards 2013”, pentru INSOFT Development & Consulting

Nominalizările au fost primite la categoriile Soluția anului dezvoltată pentru sectorul guvernamental, Soluția anului pentru stocarea și gestiunea datelor și Soluția anului în dezvoltarea de software inovativ.

INSOFT Development & Consulting a fost nominalizată în rândul companiilor finaliste în cadrul competiției internaționale European IT & Software Excellence Awards, ediția 2013. Reușita este cu atât mai importantă cu cât competiția din acest an reunește în finală reprezentanți a 64 de companii, din 15 țări.

Soluțiile IT dezvoltate de INSOFT au contribuit la succesul celor două proiecte nominalizate în cadrul finalei europene:

  • Pachete software de accesare electronică a Serviciului Public de Ocupare (SPO) şi servicii de mentenanţă în cadrul proiectului POSDRU ”ACCES DIRECT ÎN SPO (ADSPO)”, client: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara;
  • Întărirea capacităţilor tehnice operaţionale pentru răspuns în situaţii de urgenţă în regiunea transfrontalieră Giurgiu-Ruse (EOCES), client: Consiliul Județean Giurgiu.

Fiecare dintre cele două proiecte s-a remarcat prin rezultate importante pentru beneficiarii finali și printr-un impact major la nivel local și regional. 

Astfel, pentru Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara, INSOFT a implementat soluția InValue ce a oferit clientului posibilitatea de a îmbunătăți și extinde gama de servicii și informații oferite beneficiarilor finali (instituții publice cu atribuții în piața forței de muncă, șomeri și angajatori din mediul public și privat). Cu un număr de peste 21.000 de persoane neangajate la nivel local, obiectivul a fost acela de a crește rata de angajare prin intermediul unor servicii performante, bazate pe tehnologii de ultimă generație.

Obiectivul general al proiectului implementat de INSOFT pentru Consiliul Județean Giurgiu a fost creșterea capacității de răspuns în situații de urgență de tip epidemiologic și epizootic prin crearea unui sistem de management al riscurilor și al situațiilor de urgență pentru regiunea Giurgiu-Ruse. Sistemul centralizat integrează aplicații IT diverse având drept scop creșterea gradului de eficiență transfrontalieră în vederea obținerii unei reacții prompte și a unui răspuns coordonat, care să contribuie la consolidarea capacităţii de previziune şi de intervenție a autorităților publice.

Desemnarea INSOFT în rândul finaliștilor competiției denotă faptul că suntem o companie de IT puternică, profesionistă și competitivă la nivel european. Nominalizarea la trei categorii, pentru două dintre cele mai importante proiecte derulate în anul 2012, vine ca o recunoaștere a evoluției noastre și ne situează în topul companiilor europene de succes” a declarat Cristian Aciubotăriței, Director General INSOFT Development & Consulting.

European IT & Software Excellence Awards este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate recunoașterii excelenței companiilor europene, ce furnizează soluții și servicii IT&C.

Despre IT Europa

IT Europa este furnizor lider pentru serviciile de Business Intelligence și analiza pieței europene de IT precum și a principalelor canale care o deservesc. Principalele sale activități se referă la realizarea publicațiilor adresate mediului IT, cum ar fi newsletter-ul IT Europa, realizarea de rapoarte și organizarea conferințelor și evenimentelor europene adresate sectoarelor de IT și telecomunicații. Pentru detalii suplimentare vizitați: www.iteuropa.com.